Det bliver en festival, hvor der er fokus på sorgens mange udtryksformer med særlig fokus på, hvordan kunst kan skabe resonans og forbindelse til forskellige følelser af sorg. Nogle gange har vi ikke ord. Sorgen forsvinder ikke, men vi lærer at leve med den. I den proces kan kunsten bidrage. I et digt, et stykke musik, et maleri, et foto kan vi føle os genkendt, kan vi føle vores sorg genkendt, og i det øjeblik er vi mindre alene i sorgen, fordi vi ved, at andre oplever noget tilsvarende . Hvad der præcis skaber den genkendelse, er meget individuel og kan til tider også være ordløs. De kunstnere, som vi har inviteret til sorgfestivalen, bidrager alle med ærbødighed, respekt og plads til at mindes dem, som er gået bort.

Der bliver udstillet værker i “Kunstbygningen Filosoffen” af både internationale og lokale kunstnere fra den 22. oktober til Allehelgensdag den 3. november 2024, hvor der også vil være artist talks m.m.

2. og 3. november vil der på “ Frølageret” og “Studenterhus Odense” være tre koncerter, events og talks om det at miste, mindes og savne.

Der skal lyde en STOR tak til Kulturpuljen og Musikpuljen i Odense kommune, der bidrager med økonomisk tilskud med ordene: 

“Musikudvalget anerkender ansøger for at præsentere et ambitiøst, sympatisk og gennemarbejdet tværkunstnerisk projekt. Ansøgers projekt er et godt eksempel på, hvordan man kan prioritere musikken i et tværkunstnerisk genremøde og sikre, at musikken kommer til sin egen ret….Det er samtidig et projekt, som taler ind i samfundsaktuelle dagsordner - bl.a. kultur og sundhed samt mental trivsel.“

Betegnelsen festival skal ses i lyset af, at begivenheden finder sted, hvor der er mange forskellige udtryksformer samlet ét sted, og IKKE at vi ser sorgen som en fest.

Programmet vil blive opdateret her på hjemmesiden og på de sociale medier. Hvis du vil modtage vores nyhedsbrev, kan du sende en e-mail til jannemetterichter@pratheo.dk eller melde dig ind i Pratheo's venner (Mobile Pay #21545) sende din mail og således støtte organisering og alle de kunstnere, der optræder på festivalen.


Deltagende kunstnere:
Sasha R. Gregor  - Barcelona ES
Helga Benediktsdóttir Odense/Reykjavik DK/IS
RØRT ved Therese Fabricius - København DK
Niels & Inge Eje Musicure - København DK
Emilie Topp Meyer  - Odense/København DK
Lea Esther - Odense DK
Bjarne Kingo - Strib Dk
Stina Bekker  - Odense DK
Christina Dyekjær Det Fynske Danskeakademi  - Odense DK
Viola Dröse Det Fynske Danseakademi - Odense DK
Radiodrama.dk - Odense DK 
Rasmus Julius - Kolding DK
Mikkel Sølling - Odense DK
Odense skrivegruppe - Odense DK

Plakaten

En KÆMPE tak til den odenseanske islandskfødte billedekunstner Helga Benediktsdóttir, som har givet os lov til at bruge hendes værk “Så kom døden”  -  der med sine sørgende og dog alligevel håbefulde øjne er festivalens plakat.

Den originale tegning måler 120cm X 150cm, er tegnet med bly og viskelæder. Den udstilles på festivalen. Hvor historien bag fortælles.